Monday, April 25, 2011

Siri Supernatural I


Ismeth dan Palie merupakan kawan yang sangat baik. Malah, hubungan mereka lebih dari sepasang kawan baik.

Mereka adalah pemburu makhluk paranormal.

***

Tarikh : 22 Februari 2010
Masa : 1.33 pagi
Tempat : Rumah usang entah mana-mana

" Palie, bacaan EMF menunjukkan ada makhluk paranormal di sini! " jerit Ismeth memecahkan kesunyian malam.

PANG! Tanpa melengahkan masa Palie melempang Ismeth jenis lempang anak malas pergi mengaji. Dari isyarat mata Palie, jelas Palie tidak senang dengan perangai gedik Ismeth yang suka menjerit setiap kali nak jumpa hantu.

Sedar dengan kesalahan sendiri, Ismeth bangun perlahan-lahan. Dia dan Palie menyusun gerak ke dalam rumah usang itu. Bagi Ismeth dan Palie, benda ni tak boleh buat main. Ini benda serius.

Siu. Siu. Siu. Bunyi angin bertiup di kiri.

Suhu turun mendadak. Ismeth yang hanya berpakaian singlet hitam hanya mampu menggigil sambil memeluk tubuhnya yang separuh bogel itu. Kesian, Palie membalutkan tangan beliau yang sudah sedia maklum panjang ke badan Ismeth.

PANG! Tingkap pecah. Bacaan EMF melonjak naik menandakan kewujudan entiti di situ. Ismeth tak buang masa, dia terus melempar garam ke arah sekeliling.

ARGHHHH! Jerit entiti tersebut!

Sebelum sebarang kejadian yang tidak diingini berlaku, kelihatan entiti itu sudah reda kemarahannya. Ismeth menoleh ke belakang. Peh, pantas dan comel juga Palie ni baca Yaasin, desas hati kecil Ismeth.

Tak sampai 15 minit, Palie dan Ismeth telah berjaya menghalau entiti yang telah menghuni rumah usang itu selama lebih 20 tahun.

Siapa mereka? Merekalah pemburu paranormal pertama di Malaysia.

Episod seterusnya : Hantu lain pulak!

fin.

1 comment:

ismeth said...

butoh.